Vrijspeelregels voor senioren

Reserveren gebeurt via de KNLTB CLubApp. Deze is te downloaden via de App Store en Google Play. Alle informatie over de clubapp kun je hier vinden.

Ook voor vrijspelers zijn er een aantal regels die in acht moeten worden genomen. De regels zijn zo opgesteld zodat we zoveel mogelijk leden de kans kunnen geven om te tennissen. Als het wenselijk om de regels tussendoor aan te passen, dan communiceren wij daarover.

Regels voor vrijspelen (Laatst geupdated op 10-09)

  • Je kunt 60 uur van tevoren reserveren. Soms kan het voorkomen dat je weken vooruit kunt reserveren. Dit komt omdat we op dat moment bezig zijn met boekingsinstellingen of andere appgerelateerde werkzaamheden. Het is nooit de bedoeling dat je verder dan 60 uur vooruit boekt, dat geeft geen level playing field. Boekingen van 61 uur of later worden verwijderd.
  • Om iedereen de kans te geven zoveel mogelijk te spelen hebben we het volgende schema gemaakt.

  • Spelen met iemand die niet lid is (introducee) kan van maandag t/m donderdag van 09:00-18:00, en van vrijdag t/m zondag van 09:00-23:00. Reserveer met hem of haar door ipv op 'Speler toevoegen' te drukken op 'Introducee toevoegen' te klikken. Het is belangrijk dat de hele naam ingevuld wordt, net zoals het e-mailadres van diegene. Zo weten we precies wie er gespeeld heeft. 
  • Het afhangbord wordt sinds vrijdag 10 september weer gebruikt, maar reserveren via de KNTLB ClubApp gebeurt nog steeds. Lees hier hoe het afhangbord precies werkt.
  • Kijken langs de baan is toegestaan. 
  • Wil je je reservering annuleren, dan moet je dat minimaal een half uur voor je reservering doen. Doe je dit niet of annuleer je minder dan een half uur van tevoren, dan vervalt je reservering wel, maar telt deze wel mee als boeking. 

 

Commissies en hygieneregels

  • Voor de ingang van Baan 14 staat een dispenser met onsmettingsmateriaal. Je hoeft slechts je handen eronder te houden om er wat uit te laten komen.
  • Je fles vullen in het toilet is mogelijk, maar houd je altijd aan de veiligheidsregels en gebruik ontsmettingsmiddel.
  • Vrijspelers die met de fiets komen nemen hun fiets mee naar de baan die ze hebben gereserveerd. Zo voorkomen we drukte bij de fietsenstalling.
  • Antwoorden op veelgestelde vragen over de App kun je hier vinden.

 

Ouderen

We snappen dat sommige ouderen moeite hebben met het gebruik van de app. Daarom kun je vanaf nu ook via de website een baan reserveren. Op de homepage staat bovenaan de knop 'Reserveer je baan.' Hiervoor moet je wel ingelogd zijn.

Leden die de app niet kunnen gebruiken of niet uit de voeten kunnen met de app kunnen een baan reserveren via een mail naar [email protected]. Het reserveren van een baan moet voor 20.00 uur s avonds voor de volgende dag en mag maximaal 2 dagen vooruit. Geef in de mail aan met wie en wanneer je wil spelen. Wij zetten de reservering dan in het systeem, zodat deze ook verschijnt in de app. 

Maak hiervan alleen gebruik als dit echt noodzakelijk is, want dit betekent extra werk voor de verenigingsmanager.

Veel tennisplezier!

Bestuur LTC