Vrijspeelregels voor senioren

Het afhangbord is gesloten, dus je moet een baan reserveren via de KNLTB Clubapp. Deze is te downloaden via de App Store en Google Play. Alle informatie over de clubapp kun je hier vinden.

Ook voor vrijspelers zijn er een aantal regels die in acht moeten worden genomen. De regels zijn zo opgesteld zodat we zoveel mogelijk leden de kans kunnen geven om te tennissen. Als het wenselijk om de regels tussendoor aan te passen, dan communiceren wij daarover.

Regels voor vrijspelen (Laatst geupdated op 15/9)

• Vrijspelen kan doordeweeks van 09:00-23:00. Op weekenddagen kun je vrijspelen van 09:00-23:00.
  • Je kunt twee dagen van tevoren reserveren. De bug die ervoor zorgde dat je max. 60 uur van tevoren kon reserveren lijkt gefixt.
  • Per week kun je maximaal 2 keer op maandag, dinsdag, woensdag en donderdagavond reserveren. Omdat de groene banen vaak leeg liggen, kun je daar maximaal drie keer per week een baan reserveren Zie ter verduidelijking het onderstaande plaatje.

• Het is vanzelfsprekend niet toegestaan om twee singles achter elkaar te reserveren als je van plan bent te gaan dubbelen. Dat is asociaal en niet eerlijk tegenover andere leden. Misbruik hiervan wordt gemeld aan het bestuur.
  • Spelen met iemand die niet lid is kan! Reserveer met hem of haar door ipv op 'Speler toevoegen' te drukken op 'Introducee toevoegen' te klikken. Het is belangrijk dat de hele naam ingevuld wordt, net zoals het e-mailadres van diegene. Zo weten we precies wie er gespeeld heeft.
  • Het afhangbord wordt niet gebruikt. Reserveren gebeurt te allen tijden via de KNLTB ClubApp.
  • Je komt het park op door het hek te openen met je ledenpas. Neem deze dus altijd mee! Nieuwe leden kunnen hun tennispasje sinds 1 juli achter de bar ophalen.
  • Kijken langs de baan is toegestaan.
  • De vrijdagavond hoort nu ook bij het weekend, wat betekent dat je op deze avond meerdere keren kunt reserveren. Heb je bijvoorbeeld op maandagavond en woensdagavond getennist, dan kun je ook op vrijdagavond tennissen.
  • Leden die trainen mogen vanaf nu ook twee keer vrijspelen op maandag t/m donderdagavond.
  • Wil je je reservering annuleren, dan moet je dat vanaf nu minimaal drie uur voor je reservering doen. Doe je dit niet of annuleer je minder dan drie uur van tevoren, dan vervalt je reservering wel, maar telt deze wel mee als boeking.

Commissies en hygieneregels

• Voor de ingang van Baan 14 staat een dispenser met onsmettingsmateriaal. Je hoeft slechts je handen eronder te houden om er wat uit te laten komen.
  • Je fles vullen in het toilet is mogelijk, maar houd je altijd aan de veiligheidsregels en gebruik ontsmettingsmiddel.
  • Vrijspelers die met de fiets komen nemen hun fiets mee naar de baan die ze hebben gereserveerd. Zo voorkomen we drukte bij de fietsenstalling.
  • Antwoorden op veelgestelde vragen over de App kun je hier vinden.

Ouderen

We snappen dat sommige ouderen moeite hebben met het gebruik van de app. Leden die de app niet kunnen gebruiken of niet uit de voeten kunnen met de app kunnen een baan reserveren via een mail naar [email protected] Het reserveren van een baan moet voor 20.00 uur s avonds voor de volgende dag en mag maximaal 1 dag vooruit. We denken dan bijvoorbeeld aan leden uit de maandagochtend toss. Geef in de mail aan met wie en wanneer je wil spelen. Wij zetten de reservering dan in het systeem, zodat deze ook verschijnt in de app.

Maak hiervan alleen gebruik als dit echt noodzakelijk is, want dit betekent extra werk voor de verenigingsmanager.

Voor de maandagochtendtossers hebben we elke maandag baan 1 t/m 6 gereserveerd van 09:00-11:15.

Veel tennisplezier!

Bestuur LTC