Catalyze

Catalyze

De coronaperiode is voor iedereen een uitdagende periode, en in het bijzonder voor ondernemers. Bij veel sportverenigingen vormen sponsorbijdragen een belangrijke bron van inkomsten, en LTC vormt daar geen uitzondering op. Daarom willen we in samenwerking met de sponsorcommissie in deze rubriek onze sponsoren extra belichten. Deze ronde stellen wij een nieuwe sponsor aan u voor: Catalyze.  
 

                 
Wie is het gezicht achter Catalyze?
 
Mijn naam is Theodoor Rutgers, geboren en opgegroeid in het oosten van het land in Almelo. Na studies in Groningen en Amsterdam ben ik de oceaan overgestoken en heb ik vijf jaar in de Verenigde Staten gewoond. Na terugkeer in Nederland en eerst in Amsterdam te hebben gewoond, heb ik nu sinds bijna een jaar een heerlijke plek gevonden hier in Vleuten. Ik ben hier zeer gelukkig met Marlene en vier kinderen. Op jonge leeftijd heb ik altijd op redelijk niveau tennis gespeeld, voor de Nederlandse bond gespeeld en de nodige tennisscholen gezien. Vervolgens zijn de rackets in de kast beland. De afgelopen jaren heeft het bouwen van mijn bedrijf de aandacht gehad, maar nu is de hoogste tijd om ook dit mooie spelletje weer op te pakken. Helaas is het door het coronavirus een bijzondere tijd met veel beperkingen, maar ik hoop snel weer de gezelligheid van de club te ervaren, nieuwe mensen te ontmoeten en een actieve (en sportieve) bijdrage te leveren.
 
Wat zijn je Hobby’s?
 
Tennis is er één, maar daarnaast ben ik ook elke winter wel te vinden op een snowboard op de pistes (en in de après- ski bar). Heerlijk genieten in de bergen en de sneeuw. Verder geniet ik veel van de kinderen, mooie vakanties, gezelligheid met vrienden en op z’n tijd een heerlijke borrel. Er gaat niets boven een mooie avond in de tuin met een goede BBQ. Daarnaast is mijn werk eigenlijk mijn passie. Voor mij is dit een uit de hand gelopen hobby. Ik ben elke dag gedreven en geïnteresseerd in de nieuwste medische en technologische innovaties. En als ik zelf of vanuit het bedrijf met deze innovaties aan de slag ga, dan wil ik ook dat ze succesvol worden. Ik doe namelijk altijd mee om te winnen.
 
Wat doe je eigenlijk?
 
Catalyze helpt wereldwijd wetenschappers en bedrijven om medische innovaties naar de markt te brengen. Wij zijn de expert en marktleider in het ophalen van financiering voor projecten op het gebied life science & health (medicijnen, biotechnologie, diagnostiek, medische hulpmiddelen maar ook eHealth en AI in de gezondheidszorg). Daarnaast leveren wij zeer specialistische diensten om te zorgen dat onze klanten hun producten succesvol kunnen ontwikkelen en als bedrijf verder groeien. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe behandeling voor een zeldzame ziekte, of nieuwe doorbraken in de oncologie. Ook tijdens de coronapandemie hebben wij met Catalyze een rol gespeeld in het ontwikkelingen van testen en vaccines. Om onze impact als bedrijf te vergroten doen we dit sinds enkele jaren ook voor innovaties op het gebied van Agro, Food & Bioeconomy en investeren wij actief in early stage startups met enkele investeringsfondsen.
 
Waarvoor kom jij je bed uit?
 
Ten eerste mijn gezin. Maar ook mijn bedrijf en klanten zijn absoluut mijn passie. Mijn werk heeft dagelijks impact op honderden klanten en miljoenen patiënten over de hele wereld. Als je met je werk dagelijks impact kan maken, dan kom je daar je bed voor uit en geeft dat enorme voldoening. Ik houd dan ook van hard werken, maar wel onder het motto “work hard, play hard”, want je leeft maar één keer en dat moet dan ook in het teken staan van plezier en genieten. Ik start de dag met een lach en eindig op dezelfde manier.
 
Waar zit je bedrijf?
 
Ons hoofdkantoor zit in Amsterdam op het Amstel Business Park en we hebben ook een vestiging in Utrecht op bedrijvenpark Rijnsweerd. Daarnaast hebben we internationale vestigingen in Switzerland (Basel), Amerika (Rockville/Washington), en India (Hyderabad). Catalyze is actief voor klanten over de hele wereld, maar met name uit Europa en Noord-Amerika.
 
Waarom LTC VDM sponsoren?
 
Ten eerste vanuit mijn passie om een positieve bijdrage te leveren aan de lokale community en een mooie vereniging. Impact maken staat ook zakelijk voorop. Naamsbekendheid in de regio is daarbij voor ons ook belangrijk gezien de vele medische innovaties die zich afspelen in Utrecht en omgeving. Veel mensen van het UMC Utrecht, Utrecht Science Park en andere innovatie hubs in Utrecht zijn woonachtig in omgeving Vleuten-De Meern. Voor deze groep zijn wij graag actief zichtbaar en verstevigt dit onze marktpositie.