Open jeugdtoernooi

Informatie over het open jeugdtoernooi 2019 volgt nog.

Toernooibepalingen

1. Het toernooi wordt gespeeld in de volgende 14 Categorieën:

• Rood 1 E
  • Oranje 1 E, D
  • Groen JE, JD, ME, MD, GD
  • 10 t/m 12 jaar JE, JD, ME, MD, GD
  • 10 t/m 14 jaar JE, JD, ME, MD, GD
  • 11 t/m 17 jaar JE, JD, ME, MD, GD

2. Het toernooi wordt gespeeld op 9 Smash Court en 4 Canada Tenn banen. Als de voortgang van het toernooi in het geding komt kan de toernooileiding besluiten:

• Dat er wedstrijden in een tennis hal of andere (door de KNLTB goedgekeurde) banen worden gespeeld.
  • Om verkorte sets te spelen, mits dit in overleg met de bondsgedelegeerde is besloten.

3. Inschrijving is alleen mogelijk via toernooi.nl. De uiterste inschrijfdatum is vrijdag 8 juni 22:00 uur. Er kan voor maximaal twee onderdelen ingeschreven worden. Iedere speler moet apart inschrijven. Wanneer een speler voor 2 onderdelen inschrijft kan zijn/haar inschrijving niet aanvaard worden als het aantal verhinderingen een planning onmogelijk maakt. Verhinderingen in het finale weekend worden niet geaccepteerd. Minimaal een week voor aanvang van het toernooi ontvangt de speler een mail als de inschrijving (of een gedeelte daarvan) niet aanvaard kan worden.

4. De toernooi leiding kan in overleg met de bondsgedelegeerde besluiten categorieën te laten vervallen en/of samen te voegen (bij te weinig deelname) alsook deelname te limiteren bij over inschrijving. Afhankelijk van de inschrijving per categorie zal er een poule of afval systeem gehanteerd worden, maar getracht wordt alles in poules in te delen. De hoogst gerankte spelers worden door loting per poule geplaatst.

5. Het inschrijfgeld bedraagt euro 7,50 per persoon per onderdeel en u machtigt ons bij uw inschrijving het inschrijfgeld eenmalig automatisch te incasseren. Bij uitloting storten wij het geld terug, maar trekt de speler zich terug behouden wij het inschrijfgeld.

6. De wedstrijden beginnen op:

• ma/di/do/vr om 15:00 uur
  • woensdag om 13:30 uur
  • zaterdag 9:00 uur
  • zondag 11:00 uur

De laatste partijen worden om 19:30 uur gepland. Geef verhinderingen aan bij de inschrijving. Na 8 juni 22:00 uur worden veranderingen van opgegeven verhinderingen niet meer geaccepteerd tenzij er sprake is van “overmacht” en schema’s aanpassingen toelaten. Wedstrijden voor de categorie Rood 1 en Oranje 1 worden voornamelijk op woensdagmiddag (13:30-16:00) en zaterdag (9:00 – 11:00) gepland.

7. Een week voor aanvang ontvang je een email met de informatie over de eerste partij. Graag mailen naar [email protected] indien er vragen zijn.

8. Tijdens het toernooi:

• Meld je 15 min voor aanvang van je partij.
  • Toon je KNLTB pas bij je eerste partij.
  • Geef je na afloop van de wedstrijd de uitslag door aan de wedstrijdtafel en lever je de wedstrijdballen in.
  • Gedraag je correct en zorg voor correcte tenniskleding en schoeisel.
  • Uitsluiting kan door de toernooileiding en/of bondsgedelegeerde bij overtreding van KNLTB wedstrijd regels.
  • Het is niet toegestaan dezelfde week voor 2 verschillende toernooien in te schrijven. Bij overtreding wordt de inschrijver voor beide toernooien uitgeschreven.
  • Wanneer het toernooi reglement of dat van de KNLTB niet voorziet in een situatie beslist de toernooileiding in overleg met de bondsgedelegeerde.
  • Inspelen mag maximaal 10 minuten.
  • De KNLTB regels zijn van toepassing. Bij onenigheid dient de speler de VTL te verzoeken naar de baan te komen.
  • De bondsgedelegeerde is mevrouw Janneke Stoeltie.
  • De toernooileiding bestaat o.a. uit de volgende personen:
    • Joyce Capiteijns (VTL & voorzitter)
    • Mark den Elzen (voorzitter & planning)/Judith Boekweit (planning)
  • Heeft u vragen, bel dan op de wedstrijddagen tussen 14:00 en 18:00 uur naar tel.030-6667930 of email [email protected].
  • Prijzen voor de eerste en tweede plaats worden direct na iedere finale partij op de baan uitgereikt.

9.Extra reglement voor Rood, Oranje en Groen: Voor de categorieën Rood, Oranje en Groen zijn de KNLTB Tenniskids regels van toepassing (zie: https://www.tenniskids.nl/over-tenniskids/spelregels/):

• Rood
    • De wedstrijd bestaat uit één tiebreak tot de 7. Wie het eerste 7 punten wint, heeft gewonnen (7-6 is einde partij).
    • Je serveert om de beurt.
    • De enkelspelzijlijn geldt als servicelijn, in de rally geldt de dubbelspelzijlijn als achterlijn.
    • Je speelt alleen enkels, nog geen dubbels.
    • Er wordt gespeeld met “rode ballen” (rode stip).
  • Oranje
    • De wedstrijd bestaat uit 4 gewonnen games. Bij een 3-3 stand in games wordt een beslissende game gespeeld (geen tiebreak). Bij een oneven gamestand wissel je van speelhelft.
    • Je speelt met het Beslissend Punt Systeem: bij 40-40 levert het winnende punt de game op. De ontvanger bepaalt vanaf welke kant de serveerder het punt moet spelen.
    • Je speelt de dubbels in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails.
    • Er wordt gespeeld met “Oranje ballen” (Oranje stip).
  • Groen
    • Je speelt om 2 gewonnen sets, maar een set bestaat uit vier gewonnen games (start op 0-0) met het verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3).
    • Bij 4-4 speel je een gewone tiebreak (tot de 7 met 2 punten verschil)
    • Als de stand 1-1-in sets is, speel je de laatste set ook als een gewone tiebreak.
    • Je speelt de dubbels in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails.
    • Er wordt gespeeld met “groene ballen” (groene stip).