KNLTB Competitie

Alle teams ingeschreven bij de KNLTB

Wij hebben alle teams die zich hebben ingeschreven kunnen plaatsen en daarmee opgegeven bij de KNLTB. Dat was zeker nog even een puzzel omdat de KNLTB ook de Tenniskids (oranje en rood competitie) naar speeldagen heeft verplaatst waarop ook de andere teams spelen (op zondag) en op zaterdag met een nieuw record van 34 teams. Overall nemen er 80 teams deel aan de voorjaarscompetitie (alle dagen inclusief rood, oranje en groen)!

Variabele aanvangstijden op zaterdag en zondag

Net als de afgelopen jaren zal er maximaal gebruik worden gemaakt van de variabele aanvangstijden op zondag die liggen tussen 9.00-16.30. Goed om daar rekening mee te houden in de agenda, ook omdat we proberen de tijden voor de teams voor de verschillende thuisspeeldagen te variëren, zodat niet elke keer dezelfde teams heel vroeg of laat kunnen beginnen. Voor junioren (op zondag) geldt overigens dat zij in het algemeen vroeg beginnen of uiterlijk vroeg in de middag.

Veranderingen voor de teams die op donderdag, vrijdag of zaterdag spelen

De KNLTB heeft de competitiesoorten van de districts-/ regiocompetities geharmoniseerd. Als gevolg van een te grote versnippering in het aanbod, wat leidt tot te veel niveauverschillen en lange reisafstanden én het afschaffen van de districts- en regiogrenzen, zijn er verschillende competitiesoorten samengevoegd en is het aanbod teruggebracht van ruim 300 soorten naar circa 90 soorten. Dit leidt tot minder niveauverschillen binnen de poules en kortere reisafstanden.
Eenmalig zijn echter wel alle zogenaamde ploegrechten komen te vervallen. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij als vereniging recht hadden op een aantal plekken in de 1ste klasse heren. Dat recht is dus voor het komende seizoen komen te vervallen. Alle teams zijn inclusief alle namen aan de KNLTB opgegeven en op basis van de actual rating van de spelers worden de teams ingedeeld. Vanaf 2020 gelden de ploegrechten wel weer.

Speeldata 2019

Hier kun je de speeldata terugvinden.

Groepsapp en overige informatie

De laatste jaren is er voor de verschillende speeldagen een groepsapp aangemaakt voor de captains van de teams. Op deze manier kan er snel informatie worden gedeeld. Daarom gaan we daar mee door. De captains horen dan ook wanneer ze de wedstrijdformulieren, de ballen en wat extra informatie kunnen ophalen. Dit combineren we altijd met de uitgifte van de pasjes. Voor de rood-oranje competitie volgt uitgebreide informatie per mail.

Teamindeling najaarscompetitie

Voor de indeling van de najaarscompetitie zie de documenten onderaan deze pagina.

Vragen over de competitie?

Stel ze per mail via [email protected].

Najaarscompetitie zondag senioren.xlsx Zondag jeugd.xlsx