Clubkampioenschappen jeugd (Onderling jeugdtoernooi)

Het Onderling jeugdtoernooi 2020 zal dit jaar zijn van zondag 23 augustus t/m zaterdag 29 augustus. Informatie over inschrijven en het thema volgt.

Tot in augustus!

De OJT-commissie: Monique, Arnoud, Cynthia, Nina, Guus, Polle, Leon, Hendrik, Jannik, Judith, Natalja en Maurits

Wedstrijd- en toernooibepalingen

 • Op de halvefinale- en finaledag dienen alle deelnemers de gehele dag beschikbaar te zijn.
 • Na iedere gespeelde wedstrijd moet de baan gesleept worden. De ballen neem je weer mee naar de wedstrijdtafel en daar geef je de uitslag door. Vraag dan meteen ook wanneer je je volgende wedstrijd moet spelen, geef dit zo nodig ook door aan je partner.
 • Als de weersomstandigheden dit noodzakelijk maken kunnen er verkorte partijen worden gespeeld. Bij regen bestaat de mogelijkheid tot binnen spelen.
 • Je mag je niet voor méér dan drie onderdelen inschrijven.
 • Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen de wedstrijden worden gespeeld in poules of in een afvalsysteem met eventueel verliezerrondes.
 • Je kunt je inschrijven voor de jongens- en meisjes enkel en jongens- en meisjes dubbel en gemengddubbel in de categorieën ROOD, ORANJE, GROEN, C, B, A. De kleur ballen waarmee getraind wordt is bepalend voor de categorie waar je je voor inschrijft. Hoger inschrijven mag altijd, lager niet. De categorie GEEL is opgedeeld in leeftijden. De leeftijd bereikt op 31 december van dit jaar is bepalend voor de categorieën C (t/m 13), B (t/m 15) en A (t/m 17).
 • Het inschrijfgeld bedraagt voor zowel het enkelspel als het dubbelspel € 9,00 per persoon per onderdeel. Het inschrijfgeld moet worden betaald via een eenmalige machtiging. 5/6 dagen vóór aanvang van het toernooi kunt u via de selfservice pagina op onze website de machtiging wijzigen. 4 dagen vóórdat het toernooi begint, ontvangt u per e-mail een factuur met vermelding van de datum waarop de incasso plaatsvindt. Op de aangegeven datum, meestal de laatste werkdag voorafgaande aan het toernooi, vindt de incasso plaats. 
 • Tijdens de toernooiweek zal er op werkdagen gespeeld worden vanaf 09.00 uur. Op de finaledag (zaterdag) wordt gespeeld vanaf 9.00 uur.
 • Je bent verplicht om op tennisschoenen te spelen.
 • Je wordt verzocht 15 minuten vóór de wedstrijd aanwezig te zijn en je bij de commissie te melden.
 • Het is natuurlijk leuk als je ouders of andere belangstellenden komen kijken, maar het is niet toegestaan dat ze zich met de wedstrijden bemoeien, ook mogen ze niet op de baan zitten. Bij de categorie Oranje en Rood kunnen hier uitzonderingen voor worden gemaakt wanneer nodig, dit gaat echter wel in overleg met de commissie.
 • Misdragingen op de baan kunnen tot diskwalificatie leiden (dit geldt ook voor ouders en belangstellenden).
 • In de categorie ROOD wordt gespeeld om 1 gewonnen tie break. De speler die als eerste bij de 7 punten is, wint. Wie het eerst de 7 punten heeft. 7-6 is einde partij, er worden geen games gespeeld. Serveren gaat om de beurt, mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit), met een 2e servicebeurt als de 1e poging fout gaat. Bij de service geldt de enkelspelzijlijn als nieuwe servicelijn, in de rally geldt de dubbelspelzijlijn als achterlijn.
 • In de categorie ORANJE wordt gespeeld om 5 gewonnen games met beslissend punt bij 40-40. De stand kan 5-0, 4-1 of 3-2 worden. Zo houd je altijd een winnaar en wordt in een dubbel door iedereen minimaal 1 keer geserveerd. Serveren mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit), met een 2e servicebeurt als de 1e poging fout gaat. Hier geldt wel de regel dat er 2 punten verschil moeten zijn. Dit zijn normale tie breaks, dus om de 2 punten wordt gewisseld met serveren.
 • In de categorie GROEN wordt gespeeld om 2 gewonnen sets van 4 games. 
 • In de categorieën C, B en A wordt gespeeld om 2 gewonnen sets van 6 games.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Paviljoen 030-6662243 Toernooicommissies (tijdens toernooien) 030 - 6667930

Tennispark L.T.C. Vleuten de Meern

Europaweg 40
3451 HG Vleuten