Update vernieuwing banen

26 juli 2020

In mei is aangekondigd van start te gaan met het vernieuwen van de canada ten banen 7 t/m 10. Een commissie is gevormd en de eerste bijeenkomsten hebben plaatsgevonden. Waar is de commissie mee bezig en waar staat ze in het proces? We houden de leden graag op de hoogte!

Allereerst de commissie, dit is een brede vertegenwoordiging van de club. Niet alleen een afvaardiging van recreatieve en prestatieve spelers nemen deel, maar ook leden van commissies, zoals de clubkampioenschappen en competitiezaken. Daarnaast nemen ook tennisleraren, leden van de beheercommissie, de groundsman en het leden van het bestuur zitting in deze groep.

De commissie is nu een aantal keer bijeen gekomen en de vaart zit er goed in. Het doel is immers om voor de voorjaarscompetitie van 2021 nieuwe banen te hebben. Allereerst zijn wensen, eisen en voorwaarden geïnventariseerd, uiteraard passend bij het verenigingsbeleidsplan. Hieruit zijn een aantal baansoorten naar voren gekomen die op dit moment nader onderzocht worden. Dit zijn Gravel op afschot, Smashcourt en Tennisforce II. Dit onderzoek bestaat uit een analyse van de baansoorten, gesprekken met clubs met deze ondergrond en het zelf spelen op de verschillende ondergronden bij andere verenigingen. Clubs die onlangs nieuwe banen hebben gerealiseerd, hebben we bezocht, gaan we nog bezoeken, en zij voorzien ons van allerlei informatie. Parallel hieraan voeren we verkennende gesprekken met potentiële aannemers en laten we ons ondersteunen door de KNLTB die ons van informatie en advies voorziet.

De inventarisatie en onderzoeksfase hopen we voor het einde van de zomer af te ronden, zodat we in het vroege najaar een concreet plan kunnen maken en dit aan alle leden voorleggen. Heb je zelf wensen, ideeën, ervaringen of vragen die je met ons wilt delen? We horen ze graag. We zijn per mail ([email protected]) bereikbaar of je kunt ons ook altijd even persoonlijk aanspreken.

De banencommissie.

Marcella, Paul, Anneke, Ernest, Natalja, Ronny, Francesco, Reinier, Paul en Maurits.

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht