Regels en richtlijnen tijdens de KNLTB Competitie 2020

11 september 2020

Beste LTC-er!

Deze week begint het de competitie. Er zijn dit jaar heel veel teams die meedoen, meer dan vorig jaar; iedereen heeft zin om te tennissen! Daarom willen we er een gezellige en veilige competitie van maken. De VCL’s hebben samen met het bestuur van L.T.C. en de pachter een aantal regels en richtlijnen opgesteld. Het is belangrijk dat iedereen deze regels goed leest én zich er aan houdt. We verwachten dat iedereen begrip heeft voor de (extra) maatregelen die L.T.C. neemt.

Algemeen: houd je aan de hygiëneregels:

• Blijf thuis bij koorts, keelpijn, hoesten, (neus)verkoudheid. Je regelt als team zelf een invaller als een van je teamgenoten niet kan spelen. Het is geen reden om geen competitie te spelen, tenzij het hele team corona heeft of in quarantaine moet
  • Houd tenminste 1,5 meter afstand van elkaar op en naast de baan
  • Volg altijd aanwijzingen barpersoneel/commissieleden op

Aanmelden:

• Kom op tijd (maar niet te vroeg)! Dat is 15 minuten vóór aanvang van de wedstrijd.
  • Wacht buiten tot je tegenstanders er zijn.
  • Alle spelers aanwezig? De aanvoerder meldt zich bij de VCL, deze loopt in de kantine of op het terras.
  • Spelers hoeven zich niet te registreren, door de digitale teamopstelling weten we wie er aanwezig is en partijen speelt
  • De VCL wijst de baan toe en met de tegenstander ga je daarheen. Je kunt je tegenstanders een kop koffie aanbieden via de Koffie-to-go

Tennispartijen:

• Max 5 minuten inspelen, en bij een 3e set speel je een supertiebreak (NIET ook bij singles)
  • Kleedkamers en douches zijn open, hanteer ook hier de regels.
  • Nazit terras max 1 uur na afloop wedstrijd. Als het rustig is, kun je natuurlijk gewoon blijven zitten.
  • Kantine: 3 teams of 36 personen. Vol=vol!

Toeschouwers:

• Toeschouwers zijn welkom, ze moeten zich wel registreren.
  • De 1,5 m regel wordt ook naast de baan gehanteerd.
  • Geen alcohol buiten het terras. Neem een paraplu mee!
  • Bij regen zijn de schuilplekken alleen bestemd voor spelers.

Terras:

• Consumpties alleen op bestelling aan tafel. Kom niet naar de bar om een drankje te bestellen. Het personeel van Baan 14 loopt rond op het terras om bestellingen op te nemen en uit te serveren.
  • (Non-alcoholische) consumpties bestellen bij “Baan 14 To Go” naast baan 7.
  • Naast het terras van baan 14 is er een extra terras gecreëerd naast baan 11.
  • Toeschouwers dienen zich te registreren via de QR-code op de tafel, of via LTCBaan14.nl. Contactgegevens worden enkel gebruikt voor bron- en contactonderzoek bij een (eventuele) besmetting. Je gegevens zullen dan aan de GGD worden overlegd. L.T.C. Vleuten De Meern is verplicht om twee weken na het moment van registratie je gegevens te verwijderen. Als je je niet registreert, dan kan de GGD je niet benaderen bij een (eventuele) besmetting, en vorm je dus mogelijk een gevaar voor anderen zonder het zelf te weten.
  • Alcohol alleen óp het terras, dus niet naast de banen.
  • Ga op het terras en in het paviljoen niet schuiven met stoelen en tafels. De huidige opstelling is ingericht zodat horecabezoekers en personeel altijd 1,5 meter afstand kunnen houden.
  • Alleen zitplaatsen (dus niet staan naast de tafels).

Regen:

• Schuilplaatsen zijn bestemd voor spelers en hebben voorrang op toeschouwers.
  • Creëer je eigen schuilplek: neem altijd een paraplu mee!
  • Ook bij schuilen moet de 1,5 m regel gehandhaafd blijven!
  • Schuilplaatsen Binnen: max 36 personen.
  • Buiten: extra partytenten in de buurt van de banen of onder je paraplu. De partytent bij baan 7 biedt onderdak voor maximaal 12 personen. Onder de partytent naast baan 11 kunnen maximaal 28 personen schuilen.

Alleen als iedereen zich aan de regels houdt, kunnen we de veiligheid van iedereen garanderen. De coordinatoren van de competitie, het bestuur en de pachter vertrouwen op de verantwoordelijkheid van alle leden.

Veel tennisplezier, blijf gezond en houd je aan de richtlijnen. Marcella, Carola, Sander, Team Baan 14 & Bestuur L.T.C.