Neem je verantwoordelijkheid: hang niet dubbel af en annuleer als je verhinderd bent

20 april 2022

Nu het weer een stuk mooier wordt, is het een stuk drukker op de banen. Het aantal reserveringen in de ClubApp is gestegen en de banen worden goed benut. Het reserveren via de ClubApp is op zich hartstikke fijn, maar er kleven ook een aantal nadelen aan het online reserveren, en die willen we even uitlichten.

De laatste tijd spotten wij en andere leden weer meer 'dubbelhangers' in de avond. Dit zijn leden die twee singles van 45 minuten op dezelfde baan achter elkaar reserveren, maar eigenlijk een dubbel van 1,5 uur spelen. Er is in het systeem geen methode om dit tegen te gaan, dus we doen een beroep op iedereen om zich te houden aan de boekingsregels. Iedereen wil spelen met dit mooie weer. Wil je in de avond langer dan 45 minuten tennissen, dan zijn er ook blokjes van een uur en blokjes van anderhalf uur.

Ook de zogenoemde 'verzuimers' zijn een doorn in het oog. Dit zijn leden die een baan reserveren, maar niet komen opdagen. Hierdoor blijven de lampen onnodig branden, en nog erger: je ontneemt anderen de kans om te tennissen. Heb je gereserveerd maar ben je, om welke reden dan ook, last minute verhinderd, annuleer je reservering dan! Dit is een simpel werkje, maar je maakt er andere leden blij mee.

Als laatste hebben we de tijden in de ochtend aangepast. We kregen van een aantal leden te horen dat er door de grote blokken van een uur soms geen ruimte meer was om te spelen, en daarom hebben we die blokken aangepast naar blokjes van drie kwartier. Je kunt in de ochtend nog wel twee keer achter elkaar reserveren, dus maximaal anderhalf uur in totaal.

Nieuwscategorieën KNLTB ClubApp

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.