Laddercompetitie start op LTC

23 juli 2019

Naar aanleiding van de LTO gaan we hier bij LTC starten met een laddercompetitie. De regels zijn als volgt:

Deze competitie wordt in een piramidevorm weergegeven, hetgeen inhoudt dat men alleen een deelnemer/deelneemster kan uitdagen die een trede boven de uitdager/uitdaagster staat.

Laddercompetitie spelregels

• Stuur hem of haar een e-mail of pak de telefoon (inloggen website voor contactgegevens).
  • De uitdager zorgt voor de tennisballen.
  • Speel een gewone wedstrijd om 2 gewonnen sets.
  • Na de wedstrijd mailt de uitdager/uitdaagster de uitslag van de wedstrijd naar [email protected] Hierna zal de wedstrijd op de website gepubliceerd worden en zal de ladder door de laddercoördinator worden aangepast. Wint de uitdager/uitdaagster, dan wisselen de spelers van plaats op de ladder. Verliest de uitdager/uitdaagster, dan gebeurt er niets.
  • Als je een half jaar geen wedstrijd hebt gespeeld, moet je een stapje terug: je zakt automatisch op de ladder. De laddercoördinator bepaalt wie de opengevallen plaats inneemt.
  • De wedstrijd kan niet gespeeld worden tijdens competities of interne activiteiten.
  • Als een uitgedaagde speler/speelster niet binnen 2 weken de uitdaging kan aangaan, wisselt hij/zij van positie in de ladder met de uitdager.
  • Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet hebt gewonnen, mag je niet direct dezelfde speler weer uitdagen. Hier moet minimaal een maand, of een andere ladderwedstrijd tussen zitten. Hetzelfde geldt wanneer je uitgedaagd bent en verloren hebt.
  • Komt één van de twee spelers zonder bericht niet opdagen op het afgesproken tijdstip, verliest hij de wedstrijd.
  • Er mag per persoon maximaal 1 ladder wedstrijd per week worden gespeeld.
  • Leden die zich na de start van de laddercompetitie (1 september) aanmelden, zullen onderaan de ladder worden toegevoegd.
  • De ladder wordt ieder jaar opnieuw op speelsterkte ingedeeld waarbij de sterkste speelsterktes onderaan de ladder moeten beginnen. De speler/speelster die op 1 april bovenaan de ladder staat wint de laddercompetitie en mag zich de ladderkoning of ladderkoningin noemen! Hiervoor zal ook een prijs worden uitgereikt.
  • Bij blessures en overige gevallen beslist de laddercoördinator

Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen, en wil je meer gaan spelen of meer mensen ontmoeten, schrijf dan voor 1 september een mailtje naar [email protected] met je naam, leeftijd en speelsterkte, zodat we je tijdig op de ladder kunnen toevoegen.

Veel tennisplezier!