Corona-update | Grote versoepelingen vanaf vandaag!

15 januari 2022

Het kabinet heeft vrijdagavond aangekondigd dat een aantal versoepelingen mogelijk zijn. Het aantal besmettingen is nog erg hoog, maar de ziekenhuisopnames dalen. De roep om het heropenen van de sport en andere sectoren was groot deze week. Gelukkig heeft het kabinet hier gehoor aan gegeven en kunnen we vanaf vandaag (zaterdag 15 januari) weer een stuk meer op de vereniging.

Voor LTC betekenen de versoepelingen het volgende:
  • Er geldt geen eindtijd meer voor vrijspelen en trainingen. Vanaf vandaag (zaterdag 15 januari) is het mogelijk om weer 'gewoon' tussen 09:00 en 23:00 te tennissen. De KNLTB ClubApp is al aangepast, dus reserveringen na 17:00 kunnen al worden gedaan.
  • De maximale groepsgrootte van maximaal twee personen (excl. trainer) is van de baan. Dubbels en trainingen met een groep van vier mogen ook weer. We zijn met Team Trainingen in gesprek over de nog in te halen trainingen. Lessers ontvangen z.s.m. een mail hierover.
  • Onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging zijn toegestaan. Dat betekent dat de winterdubbels hervat kunnen worden.
  • De kleedkamers mogen open; bij het gebruik hiervan is echter een coronatoegangsbewijs (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) verplicht.

De volgende maatregelen blijven in ieder geval t/m vrijdag 28 januari van kracht:
  • Competities tussen clubs en toernooien zijn niet toegestaan.
  • Publiek is niet toegestaan op het park. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen, vrijspelen en wedstrijden.
  • De kantine van Baan 14 blijft dicht.
  • Meer informatie over de versoepelingen zijn op deze pagina van de KNLTB te vinden.

We zijn erg blij dat tennis, en sport in het algemeen, 'eindelijk' als essentieel beschouwd wordt. De KNLTB en de NOC*NSF hebben de afgelopen weken veel werk verzet om dit te bereiken, dus het mag duidelijk zijn dat onze dank groot is.

De versoepelingen in de sport vragen echter wel om nog meer eigen verantwoordelijkheid. Meer dan ooit zal er op ons gelet gaan worden, juist ook omdat andere sectoren hun deuren nog niet mogen openen. Let dus een beetje op elkaar en zoek de grenzen niet op. Houd anderhalve meter afstand en blijf thuis bij klachten. Hopelijk kunnen we dan over twee weken aankondigen dat onze eigen Baan 14 ook weer open mag.

Heb je vragen over deze nieuwsbrief, of over iets anders, stuur dan een mailtje naar [email protected]

Veel tennisplezier, blijf gezond en houd je aan de richtlijnen!

Bestuur L.T.C.

Nieuwscategorieën Coronanieuws

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.