Laatste nieuwsbrief

Informatiebrief

Evaluatie Baan 14

Het voelt als de dag van gisteren dat het terras op Baan 14 de deuren weer opende. Intussen hebben honderden leden al genoten van het vernieuwde bierassortiment, het nieuwe interieur in de kantine en de gezelligheid op het terras. 

Desalniettemin merken we dat het op sommige avonden druk is op het terras en in het paviljoen.
We hebben de 45 minuten-regel ingesteld om iedereen in staat te stellen te genieten van het terras. Om dat te bereiken is jullie medewerking nodig. Uiteraard kun je hierbij assistentie vragen van het barpersoneel. Het kan natuurlijk voorkomen dat het rustiger is en er voldoende plekken beschikbaar lijken. Vraag dan aan het barpersoneel of je mag blijven zitten. Een plek op het terras blijft nog steeds gekoppeld aan een baanreservering. 

We hebben de openingstijden tot de zomervakantie aangepast. Deze zijn nu als volgt:

Maandag dinsdag, donderdag: 09:30 - 13:00, 19:00 - 00:30
Woensdag en vrijdag: 09:30-00:30
Zaterdag en zondag: 10:00 - 17:00.

De openingstijden voor in de zomervakantie worden z.s.m. bekend gemaakt. Houd daarvoor je mail, de website en de App in de gaten. Het streven is om na de zomervakantie open te gaan volgens het normale rooster.

Opening park

De versoepelingen die het kabinet vorige week bekend maakte hebben ook gevolg voor de situatie bij LTC. We kunnen weer meer dingen doen op het park. 
 • Sinds 1 juli is het park voor alle leden weer de hele dag beschikbaar.
 • Kijken langs de baan is sinds 1 juli toegestaan. 
 • Er is geen toezichthouder meer nodig voor de trainingen en het vrijspelen van de jeugd.
 • Senioren kunnen nu ook tijdens de trainingen van de jeugd banen reserveren voor vrijspelen. De ClubApp is aangepast zodat iedereen nu op elk moment van de dag kan afhangen.
 • Ook commissies kunnen nu weer vergaderen in het paviljoen. Dit kan in de commissiekamer, die sinds vandaag te reserveren is via de KNLTB ClubApp. Deze is onbeperkt te boeken en telt niet mee voor het aantal tennisboekingen. De commissiekamer is elke dag beschikbaar van 17:00-23:00. Er zijn extra tafeltjes en stoelen geplaatst aan de kant van Baan 7 voor commissies die klaar zijn met vergaderen en nog een drankje willen doen.
 • De tennismuurtjes zijn sinds 1 juli ook weer beschikbaar, net zoals de mini-baan. Voor beide geldt een maximum van twee personen en vanzelfsprekend dien je anderhalve meter afstand te houden van elkaar.
 • Om de drukte op het park beheersbaar te houden verzoeken we ouders om tijdens trainingen van de jeugd voorlopig nog niet langs de baan te gaan staan.
 • Ook na 1 juli is het hek dicht en is het alleen te openen met je ledenpas. Neem deze dus altijd mee als je gaat tennissen.
Alle vrijspeelregels kun je op deze pagina nog eens nalezen. Heb je een vraag over de KNLTB ClubApp? Kijk dan even op onze FAQ-pagina.


De onderlinge toernooien gaan door!

Ook dit jaar organiseren we weer het onderling jeugdtoernooi, met een paar aanpassingen i.v.m. de geldende regels. Het onderling jeugdtoernooi begint op zondag 23 augustus en duurt t/m zaterdag 29 augustus. De inschrijving voor dat toernooi start op maandag 6 juli. Jeugdleden krijgen binnenkort een mail met regels en richtlijnen.

We zien jullie graag in augustus!

De OJT-commissie
 

De clubkampioenschappen voor senioren gaan door met inachtneming van de dan geldende richtlijnen. Van donderdag 27 augustus t/m zondag 6 september 2020 kan je het opnemen tegen je eigen tennisbuddies.

Hoe we het toernooi gaan inrichten laten we nog weten. Gezelligheid staat hoog in het vaandel bij de clubkampioenschappen, dus dat zal naast het tennissen onze hoogste prioriteit zijn. Zet de data vast in je agenda!

De inschrijfdatum wordt bekend gemaakt op de website en via je mail. Houd deze dus allebei goed in de gaten. 

Tot op de baan!

Sportieve groet van de CK-commissie!

Veelgestelde vragen over de KNLTB ClubApp

Omdat we nog elke dag veel mails binnen krijgen over het gebruik van de App en het reserveren van een baan, hebben we een FAQ (veelgestelde vragen) pagina aangemaakt. Je kunt de FAQ op deze pagina bekijken. Wellicht vind je hier het antwoord op je vraag!

Is dit niet het geval, dan kun je nog altijd een mail sturen naar [email protected]

Veranderingen in de App

We hebben weer een aantal wijzigingen gedaan in de App met betrekking tot het reserveren van banen:

 1. Leden die trainen mogen vanaf nu ook twee keer vrijspelen op maandag t/m donderdagavond.
 2. De vrijdagavond hoort nu ook bij het weekend, wat betekent dat je op deze avond meerdere keren kunt reserveren. Heb je bijvoorbeeld op maandagavond en woensdagavond getennist, dan kun je ook op vrijdagavond tennissen.
 3. Wil je je reservering annuleren, dan moet je dat vanaf nu minimaal drie uur voor je reservering doen. Doe je dit niet of annuleer je minder dan drie uur van tevoren, dan vervalt je reservering wel, maar telt deze wel mee als boeking. 

Alle vrijspeelregels voor senioren kun je vinden op deze pagina. Deze wordt regelmatig geüpdatet. De nieuwe wijzigingen in de App vind je daar als eerste.

Algemene Ledenvergadering

Per 24 april 2020 is de tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid in werking getreden (dit is de corona-spoedwet; geldig tot 1 september 2020 en kan indien nodig verlengd worden met twee maanden). Deze wet biedt verenigingen de optie om hun ALV op een andere manier te organiseren of uit te stellen.

Wij hebben ervoor gekozen om de ALV uit te stellen en op een later moment in het najaar te laten plaatsvinden. De termijn waarbinnen goedkeuring voor de financiële stukken moet worden gevraagd aan de ALV mag ten hoogste met vier maanden worden verlengd. Normaal gesproken moet de ALV waarin goedkeuring wordt gevraagd voor de financiële stukken plaatsvinden binnen zes maanden na afloop van het boekjaar. Hier komen dus nu vier maanden bij, en dit betekent dat wij de ALV uiterlijk voor het einde van de maand oktober mogen plannen.

Wanneer er een datum is geprikt communiceren wij daar direct over. Indien het op dat moment nog niet mogelijk is om bij elkaar te komen zal de ALV waarschijnlijk digitaal worden georganiseerd. 

Traject nieuwe banen

Een paar weken geleden is de projectgroep nieuwe banen van start gegaan in het kader van de vervanging van de banen 7 t/m 10. Deze groep gaat de komende maanden onderzoek doen naar een aantal baansoorten die voor LTC geschikt zouden zijn, en brengt bij de eerstvolgende algemene ledenvergadering een advies uit.

Heb je een vraag over het proces, een advies dat je ze wilt geven, heb je wensen of wil je een ervaring delen over een bepaalde ondergrond, dan kun je een mail sturen naar [email protected], en dan wordt die zo snel mogelijk beantwoord.

KNLTB Competitie 2020

De KNLTB heeft informatie gepubliceerd over de voorjaarscompetitie, die in het najaar zal plaatsvinden. Op deze pagina kun je alles vinden over deze competitie voor senioren. Junioren kunnen terecht op deze pagina. 

Heeft u vragen over een van deze onderwerpen, stuur dan een mail naar [email protected]

Veel tennisplezier, blijf gezond en houd je aan de richtlijnen.

Bezetting zomertrainingen.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Paviljoen 030-6662243 Toernooicommissies (tijdens toernooien) 030 - 6667930

Tennispark L.T.C. Vleuten de Meern

Europaweg 40
3451 HG Vleuten